Med Sveriges bästa skidåkning utanför dörren

På Tottbacken har du skidbacken rakt utanför dörren. Genuina Åre by ligger på bekvämt gångavstånd med restauranger, nöjesliv och shopping.

Åre är det alpina Sveriges vagga. Byn har lockat skidturister i över hundra år och arrangerat två alpina VM, 1954 och 2007. Skidåkningen håller högsta nivå med backar i alla svårighetsgrader – från lekfulla barnområden till skön offpist. Dessutom finns fina längdspår och storslagen fjällnatur för den som tycker om att gå på tur.

Men Åre är mycket mer än skidåkningen. Byn har en särskild, genuin stämning och bykänsla. Den 800 år gamla kyrkan, skolan mitt i byn och trivsam gatumiljö bidrar förstås till det. Allt ligger samlat kring torget eller på nära gångavstånd. Här finns god mat, bra shopping och ett nöjesliv av internationell klass. Några restauranger drivs av välrenommerade kockar och har uppmärksammats för både mat, service och inramning.

Sommartid lockar Åre med vandring, downhill-cykling på Åreskutan, forskajak, fiske, bad och en mängd andra aktiviteter. Åre Höstmarknad i månadsskiftet september/oktober är en populär helg då hela byn fylls med myllrande folkliv, mat, hantverk, utställningar och kalas.

Läs mer om Åre året runt på www.are360.com.