Om oss
Tottbacken Åre

Mitt i Skandinaviens bästa skidområde ligger Tottbacken med exklusivt semesterboende i klassisk fjällmiljö. Här bor du stilfullt och bekvämt i rymliga lägenheter med storslagen utsikt över Renfjället och Åresjön. Ski in/ski out-läge intill Tottliften gör att du kan sätta på dig skidorna utanför dörren. Tottbacken är ett av Åres finaste lägenhetsboenden. Huset är privatägt och har bara sex lägenheter, varav fyra hyrs ut. Lägenheterna har det mesta som förhöjer trivseln med bastu, öppenspis och ett väl utrustat kök. Allt från låsbart skidförråd med vallabänk bara några få steg från backen till platsbyggd inredning i vackra material andas samma omsorg om detaljer.

Enkelheten i att kunna parkera i vårt varmgarage och ta hissen upp till lägenhetsplanen och skidförråd. På plan 4 har vi vår lobby med tv och där finns även ett omklädningsrum för senare avresa än utcheckningstiden. Boendet har det mesta som förhöjer trivseln, från Xbox och DVD med filmer som barnen gillar till ett välutrustat kök där den matlagningsintresserade hittar alla redskap för god mat och dryck. En kväll framför den öppna spisen efter bastu eller ett bad på altanen ger den perfekta avslutningen på en dag i Åre.
Tottbacken erbjuder ett genuint boende med trygg och personlig service.

Med Sveriges bästa skidåkning utanför dörren
Åre är Sveriges ledande alpina året-runt destination där allt ligger på bekvämt gångavstånd, restauranger, nöjesliv och shopping.

Byn har lockat turister i över hundra år och arrangerat tre alpina VM, 1954, 2007 och 2019. Skidåkningen håller högsta nivå med backar i alla svårighetsgrader – från lekfulla familjeområden till skön offpist. Dessutom finns fina längdspår och storslagen fjällnatur för den som tycker om att gå på tur. Sommar som vinter finns det mycket att upptäcka.

Åre är så mycket mer än skidåkningen. Byn har en särskild, genuin stämning och bykänsla. Den 900 år gamla kyrkan, skolan mitt i byn och trivsam gatumiljö bidrar förstås till det. Allt ligger samlat kring torget eller på nära gångavstånd. Här finns god mat, bra shopping och ett nöjesliv av internationell klass. Flera restauranger drivs av välrenommerade kockar och har uppmärksammats för både mat, service och upplevelse.

Sommartid lockar Åre med ett annat tempo. Byn visar sig från sin mer mångfacetterade sida. Lugna aktiviteter blandas med aktionfyllda äventyr med Åreskutan som gemensam lekplats. Allt ifrån vandring, löpning, downhill-cykling, jakt, fiske, segling, kajakpaddling, bad och en mängd andra aktiviteter.

Åre året runt är fyllt av event och aktiviteter, sommar som vinter. Fjällmaraton, Åre bike-week och Åre höstmarknad är några populära evenemang som är återkommande sommar och höst. Även restauranglivet är levande med uteserveringar och god mat.

Varmt välkommen till Tottbacken i Åre!

Exklusivt boende i fjällmiljö

Åres finaste lägenhetsboenden

Exklusivt boende i fjällmiljö

Åres finaste lägenhetsboenden

Välkommen att kontakta oss

Har du frågor angående lägenheterna eller vår gästservice? Kontakta oss via formuläret här nedanför. Har du redan bokat lägenhet? Använd vår gästservice för att boka gästservice.

Gästservice – Personlig kontakt

Har du redan bokat en lägenhet? Kontakta oss via vår gästservice.
Title Address Description
Tottbacken - Peak Performance Mountain House
TOTTBACKEN 10, 837 52 Åre, Sverige